Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Чабаненко Ірина, користувач 1ua
Ірина Чабаненко
Тема: Новини Новоукраїнщини (novoukrainka.ucoz.ua)
Визначено переможців
обласної премії імені Олександра Гіталова

6 травня 2011 року голова обласної ради Микола Ковальчук провів засідання журі обласної премії імені Олександра Васильовича Гіталова - двічі Героя Соціалістичної Праці.

У ході засідання журі було розглянуто кандидатури, висунуті на здобуття обласної премії у двох номінаціях: 'Кращий тракторист' і 'Кращий керівник агроформування'. За третьою номінацією -'Краща трактористка' - жодного подання не надійшло.

За результатами голосування журі обласної премії визначено переможців 2011 року.

Серед 13 кандидатур у номінації 'Кращий тракторист' за підсумками роботи 2010 року переміг Василь Дільман, тракторист ТОВ 'АПК ім.О.В.Гіталова' з Новоукраїнського району.

З-поміж семи претендентів у номінації 'Кращий керівник агроформування' переможцем був визначений Віктор Кузьменко, керівник ВАТ 'Шарівське' Олександрійського району.

Грошова частина премії у 2011 році становить понад 3,5 тис. грн.

Вручення обласної премії відбудеться 27 травня 2011 року на батьківщині Олександра Васильовича Гіталова - у селі Комишуватому.

8 травня 2011

Чабаненко Ірина, користувач 1ua
Ірина Чабаненко
Тема: Новини Новоукраїнщини (novoukrainka.ucoz.ua)
Микола Гаращенко: 'Новоукраїнка немає нічого спільного з Гондурасом'

Як вже повідомляв 'Інформаційний портал Новоукраїнщини' у Новоукраїнці вирішили змінити символіку міста. Таке рішення ухвалила міська рада. Виготовити нові герб та прапор новоукраїнців спонукало кілька причин. Найперше, символіку не визнає жодне геральдичне товариство. До того ж герб зроблений з порушеннями правил геральдики.

Герб Новоукраїнки і села Мар’янівки Маловисківського району за висновками геральдичної експертизи вони ідентичні.
'Якщо до порушень, то лівий перев’яз у гербі означає незаконнонародженість і застосовується у приватних гербах. Три віночки – три річки. В історичній довідці написано Сухий Ташлик, а у нас Чорний Ташлик. Такі снопи не використовуються у гербах. А щит герба міста, яке носить статус районного центру, повинен мати муровану корону з трьома зубцями. В новоукраїнського символу вона відсутня. Символіка не відображає історію міста' – розповідає директор краєзнавчого музею Новоукраїнського району Микола Гаращенко.

'З прапором теж не все гаразд. Його не вивішують біля міськради. Немає його і в кабінеті міського голови. А все тому, що не відповідає історії Новоукраїнки. Він повторює державні прапори трьох країн Центральної Америки – Гондурасу, Сальвадору та Нікарагуа. Ці країни схожі. Це виправдено. Схожа історія, географічне положення. Новоукраїнка немає нічого спільного з Гондурасом' – каже краєзнавець.

Ці та інші порушення і спонукали нову владу Новоукраїнки та краєзнавців змінити герб та прапор.

Як зазначає міський голова Новоукраїнки Олександр Корінний: 'Її не визнають юридичні товариства, в жодному довіднику не друкувалися. Тому винесли питання на розгляд депутатів. Більшістю голосів депутати проголосували за відмінення рішення 2000 року. Жодної копійки з бюджету на виготовлення символіки не піде'.

Відновлювати у символіці історичну правду доручили фахівцям обласного відділення Українського геральдичного товариства. Вони мають підготувати кілька ескізів. Девіз до нього придумають самі новоукраїнці.

Нову символіку планують виготовити до Дня міста, яке святкуватимуть у вересні. Директор краєзнавчого музею каже: старий герб не чіпатиме. Його, як історію розмістять поряд з новим.

16 березня 2011

Чабаненко Ірина, користувач 1ua
Ірина Чабаненко
Тема: Новини Новоукраїнщини (novoukrainka.ucoz.ua)
У Новоукраїнці буде змінено символіку міста

На четвертій сесії міської ради шостого скликання, що відбулася 8 лютого 2011 року, депутати, заслухавши інформацію директора краєзнавчого музею Новоукраїнського району Гаращенка М.О., з метою створення символіки міста Новоукраїнка, що відповідає законам геральдики та відповідно до висновків геральдично-вексикологічної експертизи символіки міста Новоукраїнки, відмінили рішення міської ради від 26 квітня 2000 року № 205 „Про затвердження герба і прапора м. Новоукраїнки'.

Прийнятим рішенням передбачено замовити виготовлення герба та прапора м. Новоукраїнка Кіровоградському обласному відділенню Українського геральдичного товариства з наступним обговоренням запропонованих варіантів громадою міста та розглядом можливості врахування внесених мешканцями міста змін та пропозицій.

Заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Руденку О.М. доручено оголосити конкурс на кращий девіз до герба м. Новоукраїнка.

Створена комісія з узагальнення громадської думки щодо символіки міста визначить переможця конкурсу на кращий девіз до герба.

СКЛАД
комісії з узагальнення громадської думки щодо символіки
міста Новоукраїнка та визначення переможця конкурсу
на кращий девіз до герба м. Новоукраїнка

Голова комісії:

Руденко Олександр Миколайович - заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Секретар комісії:

Гаращенко Микола Олексійович - директор краєзнавчого музею Новоукраїнського району (за згодою).


Члени комісії:

Арсірій Володимир Вікторович - член виконавчого комітету міської ради, директор СТОВ „Степ-Агро';

Вишневецька Людмила Дмитрівна - секретар міської ради;

Корнійченко Олена В’ячеславівна - депутат міської ради шостого скликання, голова постійної комісії з питань законності та депутатської етики;

Рибак Наталія Олександрівна - депутат міської ради шостого скликання, директор Новоукраїнської ЗШ І-ІІІ ступенів № 8;

Стратонова Тетяна Іванівна - член виконавчого комітету міської ради, методист методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації.

17 лютого 2011

Чабаненко Ірина, користувач 1ua
Ірина Чабаненко
Тема: Новини Новоукраїнщини (novoukrainka.ucoz.ua)
Підведено підсумки районного конкурсу 'Учитель року'

Завершився районний конкурс «Учитель року-2010». 13 педагогів змагалися за звання найкращого у номінаціях «Світова література», «Іноземна мова (німецька)», «Історія», «Початкові класи».

Фаховими журі визначені переможці. Ними стали:
Пінчук Ж.Г. - учитель історії Мар'янопільської ЗШ І-ІІІ ступенів,
Пойченко О.М. - учитель початкових класів Новоукраїнської ЗШ І-ІІІ ступенів № 4,
Петренко І.А. - учитель німецької мови Новоукраїнської гімназії № 7,
Омельченко А.Б. - учитель світової літератури Рівнянської ЗШ № 7.

Лауреатство у конкурсі здобули:
Гришанович Л.С. - учитель Новоєгорівської ЗШ І-ІІ ступенів,
Чернова І.В. - учитель Новоукраїнської ЗШ І-ІІІ ступенів № 6,
Кругляк О.І. - учитель Рівнянської ЗШ І-ІІІ ступенів №7,
Плецький В.О. - учитель Глодоської ЗШ І-ІІІ ступенів,
Скрипка Ж.І., Урсул В.І. - учителі Новоукраїнської ЗШ І-ІІІ ступенів № 6,
Жосан О.А. - учитель Новоукраїнської ЗШ № 8,
Ткаченко А.О. - учитель Рівнянської ЗШ І-ІІІ ступенів № 2.

На обласному етапі Новоукраїнщину представлятимуть Омельченко А.Б., Пойченко О.М., Пінчук Ж.Г. Побажаємо їм успіху та перемоги!
КАЄНКО Н.Г.,
завідуюча методкабінетом
районного відділу освіти РДА.
http://1ua.com.ua/sm...>

24 грудня 2010

Чабаненко Ірина, користувач 1ua
Ірина Чабаненко
Тема: Новини Новоукраїнщини (novoukrainka.ucoz.ua)
У Новоукраїнці відбулись заходи до
Дня вшанування пам'яті жертв Голодоморів
26 листопада 2010 року у Новоукраїнці відбулись заходи присвячені Дню пам’яті жертв голодоморів в Україні.
О 13 годині розпочалась жалобна хода від районної державної адміністрації до пам’ятника землякам – жертвам Голодомору 1932-1933 років, в якій взяли участь міський голова Олександр Корінний, голова районної ради Валентина Годлевська, керівництво райдержадміністрації, працівники державних установ та міської ради, представники місцевих організацій політичних партій та громадських організацій, школярі та громадськість міста.
Біля пам’ятника землякам – жертвам Голодомору 1932-1933 років із промовою виступив директор Новоукраїнського районного історико-краєзнавчого музею Гаращенко Микола Олексійович, оголосивши хвилину мовчання. Учасниками жалобної акції було покладено квіти та запалено свічки в пам’ять про загиблих.

30 листопада 2010

Чабаненко Ірина, користувач 1ua
Ірина Чабаненко
Тема: Новини Новоукраїнщини (novoukrainka.ucoz.ua)

На Новоукраїнщині відбувся Європейський тиждень місцевої демократії

У Новоукраїнському СПТУ-40 проведено зустріч за круглим столом членів учнівського парламенту та представників районної державної адміністрації, на якій були розглянуті питання: про Європейську хартію місцевого самоврядування; про розвиток місцевого самоврядування в Україні; про особливості проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських і міського голови. 


Із 11 по 17 жовтня відбулися зустрічі представників районної державної адміністрації із жителями Сотницько-Балківської сільської ради, Комишуватської, Кропивницької, Лісківської, Глодоської, Новомиколаївської, Ганнівської, Шишкинської сільських рад, спрямовані на ознайомлення громадян зі станом та перспективами розвитку місцевої демократії, зокрема щодо проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських і міського голови.

У школах відбулись години спілкування, приурочені ратифікації Україною Європейської хартії місцевого самоврядування.

З метою забезпечення населення інформацією про діяльність місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у 29 бібліотеках району діють публічні центри регіональної інформації, в яких зібрано документи про їх діяльність.

15 жовтня 2010

Чабаненко Ірина, користувач 1ua
Ірина Чабаненко
Тема: Новини Новоукраїнщини (novoukrainka.ucoz.ua)
У Новоукраїнці відкрито соціальний магазин

Як вже повідомляв 'Інформаційний портал Новоукраїнщини, головою Кіровоградської обласної державної адміністрації С.Ларіним підписано розпорядження «Про заходи щодо стабілізації цінової ситуації на продовольчому ринку області», згідно якого районні державні адміністрації зобов’язали забезпечити до 1 жовтня 2010 року відкриття соціальних магазинів з продажу товарів місцевого виробництва за доступними цінами та належної якості, безперебійний продаж у них основних груп продовольчих товарів сільськогосподарської продукції, що виробляються підприємствами області.
10 жовтня 2010 року у Новоукраїнці відкрито соціальний магазин, який розташований у колишній будівлі магазину 'Гастроном' райспоживспілки, що в центрі міста. У соціальному магазині реалізується продукція місцевих товаровиробників.

11 жовтня (за інформацією kirovograd.proua.com) під час апаратної наради в облдержадміністрації губернатор С.Ларін доручив проконтролювати, як працюють соціальні магазини на території області, із цим він звернувся до відповідних служб і підрозділів.

«Кажуть, що я приїжджаю в райони, мені показують соціальний магазин, а потім не все відбувається, як ми задумали… Необхідно моніторити їх, щоб люди не скаржилися на них», — сказав губернатор.

Він також доручив вжити всіх заходів з тим, щоб в цих магазинах не було дефіциту.

15 жовтня 2010

Чабаненко Ірина, користувач 1ua
Ірина Чабаненко
Тема: Новини Новоукраїнщини (novoukrainka.ucoz.ua)
Газові перспективи Новоукраїнського району

Учора, 6 жовтня 2010 року у Новоукраїнській райдержадміністрації проведено «круглий стіл» щодо газифікації району. Його метою було поширення реальної інформації про стан робіт у районі, спрямованих на побудову газопроводу. Адже неповна інформованість населення породжувала чутки, зважаючи на які, дехто з громадян скептично ставився до газових перспектив, а траплялись і такі, хто відмовлявся купувати вугілля, сподіваючись на «блакитне паливо».

Із вступним словом до присутніх звернуся голова районної державної адміністрації В.Балан. Володимир Петрович зазначив, що районна влада зробить все від неї залежне, щоб кожен населений пункт району було газифіковано та забезпечить цілковиту підтримку інвестиційному проекту. Але і застеріг, що діяльність фірм буде під постійним контролем влади щодо чесних відносин з населенням.

Про плани щодо газопроводу проінформував зібрання представник від інвесторів, який пообіцяв, що за сприятливих умов та підтримки у наступному році буде розпочато будівництво магістралей газопроводу та газорозподільних станцій і деякі села району уже 2011 року матимуть у свої оселях природний газ. Стосовно інших населених пунктів - їх газифікація справа найближчих років.
Новоукраїнська
районна державна адміністрація

9 жовтня 2010

Чабаненко Ірина, користувач 1ua
Ірина Чабаненко
Тема: Новини Новоукраїнщини (novoukrainka.ucoz.ua)
27 вересня в Україні розпочинається висування кандидатів у депутати місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

За календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення виборів депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 31 жовтня цього року, висувати кандидатів можна буде до 2 жовтня включно.

'Висування кандидатів у депутати в багатомандатному, одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови розпочинається за 34 дні та закінчується за 28 днів до дня виборів - з 27 вересня до 2 жовтня включно', - сказано в календарному плані, розміщеному на сайті ЦВК.

З 29 вересня до 6 жовтня включно територіальні виборчі комісії прийматимуть документи для реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі, кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови.

Як відомо, місцеві вибори призначено на 31 жовтня. 11 вересня стартувала виборча кампанія з виборів депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Вибори пройдуть за мажоритарно-пропорційною системою: 50% депутатів обиратимуться за партійними списками, 50% - в мажоритарних округах. Участь у місцевих виборах блоків партій не передбачена.

Вибори депутатів Верховної Ради Криму, обласних, районних, міських, районних у містах рад проводяться за змішаною системою. Вибори депутатів сільських, селищних рад проводяться за мажоритарною системою.

Право висунення кандидатів у депутати Верховної Ради АРК, обласних, районних, міських, районних у містах рад реалізовуватиметься виборцями через місцеві організації партій.

Право висунення кандидатів у депутати сільської, селищної ради та на посаду сільського, селищного голови реалізовуватиметься виборцями через місцеві організації політичних партій та шляхом самовисування.

Право висування кандидата на посаду міського голови реалізовуватиметься виборцями тільки через місцеві організації політичних партій.

Особа може бути висунута кандидатом у депутати, кандидатом на посаду міського голови шляхом висування місцевою організацією (місцевими організаціями) лише однієї партії.

Місцева організація партії може висувати лише одного кандидата на посаду міського голови. До того ж, кандидата можуть висувати тільки міські організації партій. Самовисуватися можуть кандидати на посади сільських та селищних рад.

Чергові вибори 31 жовтня проводяться у всіх без винятку сільських, селищних та міських голів, сільських, селищних, міських, районних в місті та обласних рад, крім виборів київського міського голови, Київської міської ради і Тернопільької обласної ради.

29 вересня 2010

Чабаненко Ірина, користувач 1ua
Ірина Чабаненко
Тема: Новини Новоукраїнщини (novoukrainka.ucoz.ua)
Інформаційний простір Новоукраїнського району

У Новоукраїнському районі зареєстровано 3 друковані засоби масової інформації (2 - приватні, 1 – комунальний) та 3 аудіовізуальні ЗМІ: ТОВ ТК «Степівчанка», 2 радіоорганізації (з них 1 – комунальна, 1 – приватна), а також функціонує 1 інформаційне інтернет-видання: Громадське Інтернет-видання 'Інформаційний портал Новоукраїнщини'.

Але фактично регулярно працюючими засобами масової інформації Новоукраїнщини є:
Друковані ЗМІ Аудіовізуальні ЗМІ Інтернет-ЗМІ
• районна газета «Новоукраїнські новини» (РВО «Новоукраїнські новини») - засновники: Новоукраїнська районна рада та Новоукраїнська райдержадміністрація. • КП «Редакція Новоукраїнського районного радіомовлення» (на частоті 104,8 мГц) - засновник: Новоукраїнська районна рада. • Громадське Інтернет-видання 'Інформаційний портал Новоукраїнщини' - засновник: Д.Л. Божор.


Всі інші засоби масової інформації Новоукраїнщини, через ряд причин призупинили свою діяльність.
Низька конкуренція місцевих ЗМІ на території Новоукраїнського району пов’язана з незначним обсягом рекламного ринку, як наслідок - низької рентабельності мас-медійної галузі в районі.

РАЙОННА ГАЗЕТА 'НОВОУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ'

Тираж газети станом на друге півріччя 2010 року становить: 1992 (тижневий тираж). Видається українською мовою один раз на тиждень.

Адреса редакції: 27100, м. Новоукраїнка, вул. Леніна, 32/22. Телефони: 2-28-44, 2-17-87. Е-mail: red_gaz_nn@nu.kw.ukrtel.net
Передплатний індекс: 61737.
Форма власності: комунальна.
Редактор: Козловський Юрій Петрович.

ГРОМАДСЬКЕ ІНТЕРНЕТ-ВИДАННЯ 'ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ НОВОУКРАЇНЩИНИ'

Середня відвідуваність сайту становить: 1200 - 1700 відвідувачів в тиждень.

Телефон редакції: 096-769-24-12. E-mail: novoukrainka@i.ua

Редактор: Божор Дмитро Леонідович.

7 вересня 2010


1


  Закрити  
  Закрити